لحمة محشية على الطريقة الإسبانية

  • بادئ الموضوع بادئ الموضوع كول نار
  • تاريخ البدء تاريخ البدء

كول نار

Kurd Day Team
[h=3][/h]
[h=3]المكونات[/h]
½1 شرائح لحمة بقري (لحمة فيليه)

¼ كوب لوز مقشر ومفروم

½ كوب زيتون أخضر مفروم

ملعقة كبيرة زيت زيتون

3 كوب عصير برتقال

كوب شوربة لحمة

ملعقة صغيرة قرفة

2 ملعقة كبيرة صلصة طماطم

عيدان خشب (أعواد خل)





[h=3]طريقة التحضير[/h]
1- اخلطي اللوز المفروم مع الزيتون الأخضر والقرفة، وقلبيهم كويس
مع بعض.


2- احشي شرائح الفيليه بالخليط ده، ولفيها على شكل أسطواني، واقفلي
الأطراف بعيدان الخشب.


3- شوحي الفيليه في زيت الزيتون الساخن لمدة 5 دقائق على نار
مرتفعة؛ لغاية ما يبقى لونه ذهبي من كل الجوانب.


4- ضيفي عصير البرتقال وشوربة اللحمة وصلصة الطماطم على الفيليه،
وسيبيها على النار لغاية ما الشوربة تغلي.


5- غطي الطاسة وسيبيها على نار هادية لمدة 40 دقيقة أو لغاية ما
الفيليه يستوي.


6- ارفعي الفيليه من الشوربة، وسيبيها تغلي شوية على النار لغاية
لما تتقل، وبعد كده ارفعيها من على النار.


7- هاتي الفيليه وقطعيه شرائح، وصبي فوقه الصوص بعد ما ترفعيه من
على النار، وقدميه ساخن.. وبالهنا والشفا.








 
عودة
أعلى