كول نار
Kurd Day Team
[h=3]
[/h]
[h=3]المكونات[/h]
½1 شرائح لحمة بقري (لحمة فيليه)
¼ كوب لوز مقشر ومفروم
½ كوب زيتون أخضر مفروم
ملعقة كبيرة زيت زيتون
3 كوب عصير برتقال
كوب شوربة لحمة
ملعقة صغيرة قرفة
2 ملعقة كبيرة صلصة طماطم
عيدان خشب (أعواد خل)
[h=3]طريقة التحضير[/h]
1- اخلطي اللوز المفروم مع الزيتون الأخضر والقرفة، وقلبيهم كويس
مع بعض.
2- احشي شرائح الفيليه بالخليط ده، ولفيها على شكل أسطواني، واقفلي
الأطراف بعيدان الخشب.
3- شوحي الفيليه في زيت الزيتون الساخن لمدة 5 دقائق على نار
مرتفعة؛ لغاية ما يبقى لونه ذهبي من كل الجوانب.
4- ضيفي عصير البرتقال وشوربة اللحمة وصلصة الطماطم على الفيليه،
وسيبيها على النار لغاية ما الشوربة تغلي.
5- غطي الطاسة وسيبيها على نار هادية لمدة 40 دقيقة أو لغاية ما
الفيليه يستوي.
6- ارفعي الفيليه من الشوربة، وسيبيها تغلي شوية على النار لغاية
لما تتقل، وبعد كده ارفعيها من على النار.
7- هاتي الفيليه وقطعيه شرائح، وصبي فوقه الصوص بعد ما ترفعيه من
على النار، وقدميه ساخن.. وبالهنا والشفا.

[h=3]المكونات[/h]
½1 شرائح لحمة بقري (لحمة فيليه)
¼ كوب لوز مقشر ومفروم
½ كوب زيتون أخضر مفروم
ملعقة كبيرة زيت زيتون
3 كوب عصير برتقال
كوب شوربة لحمة
ملعقة صغيرة قرفة
2 ملعقة كبيرة صلصة طماطم
عيدان خشب (أعواد خل)
[h=3]طريقة التحضير[/h]
1- اخلطي اللوز المفروم مع الزيتون الأخضر والقرفة، وقلبيهم كويس
مع بعض.
2- احشي شرائح الفيليه بالخليط ده، ولفيها على شكل أسطواني، واقفلي
الأطراف بعيدان الخشب.
3- شوحي الفيليه في زيت الزيتون الساخن لمدة 5 دقائق على نار
مرتفعة؛ لغاية ما يبقى لونه ذهبي من كل الجوانب.
4- ضيفي عصير البرتقال وشوربة اللحمة وصلصة الطماطم على الفيليه،
وسيبيها على النار لغاية ما الشوربة تغلي.
5- غطي الطاسة وسيبيها على نار هادية لمدة 40 دقيقة أو لغاية ما
الفيليه يستوي.
6- ارفعي الفيليه من الشوربة، وسيبيها تغلي شوية على النار لغاية
لما تتقل، وبعد كده ارفعيها من على النار.
7- هاتي الفيليه وقطعيه شرائح، وصبي فوقه الصوص بعد ما ترفعيه من
على النار، وقدميه ساخن.. وبالهنا والشفا.