صينيه اللحم المفروم بالبشاميل بكرات البطاطس المهروسه (بالصـور)

  • بادئ الموضوع بادئ الموضوع فلونه
  • تاريخ البدء تاريخ البدء
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته ،،،

صينيه اللحم المفروم بالبشاميل بكرات البطاطس المهروسه شفته أكله حلوه وجديده ياريت تعجبكم

clear.gif




المقادير

نص كيلو لحم مفروم
بصلة مفرومة
صلصة بيتزا أو معجون طماطم
بهارات - ملح
بطاطس مسلوق (الكمية حسب الرغبة) + شويه حليب
بقدونس مفروم
3 أكواب حليب
3 ملاعق كبيرة دقيق
جبن موزاريلا او رومى

الطريقة

- نعمل اللحم المفروم بتحمير البصل ثم اضافة اللحم المفروم والبهارات مع تفتيته حتى ينضج وينشف.. يضاف الملح.
- نضيف قليلا من الصلصة الى اللحم، حتى يصبح لونه محمر.. (بس نغير لونه بدون اى سوائل فيه)
- نهرس البطاطس البطاطس مع الحليب والملح والبقدونس ونشكله كرات، عددها يكفي لتغطية الصينية.
- نعمل الباشاميل
الدقيق يحمر فى السمن و يصفر لونه بسيط و نضيف اللبن فيه مع التحريك المستمر ثم وضعه على النار وتحريكه حتى يغلظ لازم سميكه و متنسوش الملح و الفلف الابيض
- في صينية نضع اللحم المفروم ثم نصب الباشاميل فوقه، ثم نصف البطاطس فوق الباشاميل.
- نرش الجبن ثم ندخلها في الفرن..


اللحم المفروم بصلصه البيتزا

clear.gif


نضع طبقه البشاميل

clear.gif


كوري البطاطا و رصيها فوق البشاميل

clear.gif


و رشي فوقها الجبن الرومى او الموتزاريلا

clear.gif


وهذا الشكل النهائى

clear.gif


وبالهنا والشفا​
 
وصفة روعة فلونة
شكرا لالك
بس ياريت تنتبهي للروابط
شكرا لالك مرة تانية
دمتِ بخير
 
عودة
أعلى