كول نار
Kurd Day Team

الدجاج بالبطاطس
كيلو بطاطس
4 ثمرات طماطم
3 ثمرات بصل
5 ثمرات فلفل رومي
فرخة صغيرة مقطّعة إرباع
روز ماري - كمون - قرفة - جنزبيل - كاري - زعتر - بهارات
ملح وفلفل أسود
1- قطعي البطاطس والفلفل والبصل والطماطم لشرائح.
2- ضعي الفلفل الرومي والبصل والطماطم على بعض في وعاء، وضيفي عليهم التوابل كلها وقليبهم كويس مع بعض.
3- أحضري الفراخ، وضعي من الخلطة دي بين الفراخ والجلد وباقي الخلطة قلبيها مع البطاطس في صينية، وبعدين ضعي الفراخ فوق البطاطس والخلطة بتاعتها، وضيفي ليهم نصف كوب ماء.
4- بعد كده حطي الصينية لمدة نصف ساعة على البوتاجاز من فوق، وبعدين دخليها الفرن، وممكن تسيبي الصينية في الفرن لغاية ما المية بتاعتها تنشف خالص، أو تسيبي فيها الصوص،