كيكة المَكرونة بَ اللحمه المفرومه..|

  • بادئ الموضوع بادئ الموضوع كول نار
  • تاريخ البدء تاريخ البدء

كول نار

Kurd Day Team
[SIZE=+0]كيكة المكرونه باللحمه المفرومه ..

نحتاج الآتي :

clear.gif


طماطم مفرومه ناعم
ثوم طازج
جبنة موزاريلا مبشورة
جبنه رومي او بارميجانو مبشورة

clear.gif


لحمه مفرومه
زيت زيتون
زبده
مكرونه اقلام مثل اللي في الصوره
وطبعا ملح وفلفل

الكميات انتي اللي تحديدنها علي قد ما تحبين

clear.gif


اول حاجه نسلق المكرونه في ماء مغلي عليه ملح وفلفل

نصفيها ونشطفها بماء جاري

وماتنسو تحطوا شوية من زيت الزيتون في موية السلق عشان

المكرونه ما تلزق في بعضها

clear.gif


في طاسه مناسبه نضيف اللحم المفروم ونقلبه دقيقتين علي النار مع الثوم المفروم

وملح وفلفل وملعقتين زيت زيتون

ونقلب لحد ما ياخد اللون البني

clear.gif


بعد كده نضيف الطماطم ونقلب كويس ونسيبها تتسبك علي النار حوالي 20 دقيقه

لحد ما قوامها يتخن

clear.gif


في الوقت ذا نبدأ نقلب المكرونه مع الجبنه الرومي المبشوره ومللعقتين زيده سايحه

clear.gif


ونرصها بالشكل ذا في صينيه جوانبها ممكن تتفك

وطبعا ما ننسا ندهن الصينيه بالزبده الاول ونرش القاعده بالبقسماط

الناعم عشان تطلع بسهوله

clear.gif


بعد ما اللحمه تتسبك نبدا نرشها علي وحدات المكرونه ونحاول نحشي


كل واحده باللحمه كويس اوي

clear.gif


clear.gif


في الاخر خالص نحط الجبنه الموزاريلا علي الوش

بعد ما نرش الجبنه علي الوش

ندخلها الفرن اللي بنكون مسخنينهم قبل كذا

نسيبها حوالي 10 او 15 دقيقه لحد ما الجبنه تسيح و وشها يحمر

نفك جوانب الصينيه ونقدمها ساخنه وممكن لو فيه صوص لحمه متبقي يتحط جمبها

ذا شكلها من فوق

clear.gif


ومن الجنب

clear.gif


clear.gif


ملحوظه :

شوفوا الاثنين الفاضيين ذول الجبنه نزلت تحت لانهم ما كانو
محشيين كويس

عشان كذا راعوا انكوا تحشوها كلها كويس

clear.gif


وبالف هنا وشفا علي قلوبكم

[/SIZE]​
 
عودة
أعلى