كول نار
Kurd Day Team
المقادير:
سمك مغسول بالليمون ومن غير شوك
السمك المفضل لديك
أو بالتونه المعلبة إذا تعذر وجود سمك طازه
أو بالجمبري
حبتين صغيرة بطاطس
حبتين صغيرة جزر
بصلة مفرومة
ثوم مطحون
ملعقة صغيرة زبدة
بصل أخضر مقطع صغير
نص حبة فلفل رومي مقطع مرة صغير
ملح وفلفل أسود وكمون
بيضة واحدة
4 ملاعق بقسماط
الطريقة:
يوضع السمك في قدر يحتوي على الماء البارد ونضع فيه حبتين هيل-ونص جزرة-وبصلة صغيرة –وعود قرفة-مكعب ماجي ونتركه على نار خفيفة حتى تبدأ بالغليان حيث تترك 5 دقائق تصفى بعدها وتترك لتبرد
تقشر البطاطس والجزر ويغسلان ثم يبشران ويسلقان
5 دقائق على البخار (يعني تجيب قدر وتحط فيه مويا وتحط فوقه مصفاة فيها البطاطس والجزر )ويتركا حتى تبرد ( يمكننا الإكتفاء بالبطاطس دون الجزر)
يطحن السمك بالشوكة
يضاف البصلة المفرومة والثوم والبهارات والملح والزبدة
تضاف بعدها البطاطس والجزر والبصل الأخضر والفلفل الرومي والبيضة و4 ملاعق بقسماط وإذا حسيتوا إنها تحتاج شوية بقسماط نحط كمان ملعقتين
يوضع السمك في قدر يحتوي على الماء البارد ونضع فيه حبتين هيل-ونص جزرة-وبصلة صغيرة –وعود قرفة-مكعب ماجي ونتركه على نار خفيفة حتى تبدأ بالغليان حيث تترك 5 دقائق تصفى بعدها وتترك لتبرد
تقشر البطاطس والجزر ويغسلان ثم يبشران ويسلقان
5 دقائق على البخار (يعني تجيب قدر وتحط فيه مويا وتحط فوقه مصفاة فيها البطاطس والجزر )ويتركا حتى تبرد ( يمكننا الإكتفاء بالبطاطس دون الجزر)



يطحن السمك بالشوكة

يضاف البصلة المفرومة والثوم والبهارات والملح والزبدة
تضاف بعدها البطاطس والجزر والبصل الأخضر والفلفل الرومي والبيضة و4 ملاعق بقسماط وإذا حسيتوا إنها تحتاج شوية بقسماط نحط كمان ملعقتين

وتخلط مع بعض مزبوط

وتشكل بالطريقة اللي تعجبك أنا عاد نوعت وتغمس في البقسماط بس وتوضع في الثلاجة عشان تتماسك

تسخن كمية قليلة من الزيت في صينية غير لاصقة وتقلى الكفتة فيها من الناحيتين حتى تصبح ذهبية


وهنا صورة أقرررررب
و بالهنااء و الشفاء

و بالهنااء و الشفاء