كفتة سمك...بالصور...خطوة خطوة

  • بادئ الموضوع بادئ الموضوع كول نار
  • تاريخ البدء تاريخ البدء

كول نار

Kurd Day Team


المقادير:


سمك مغسول بالليمون ومن غير شوك
السمك المفضل لديك
أو بالتونه المعلبة إذا تعذر وجود سمك طازه
أو بالجمبري





حبتين صغيرة بطاطس



حبتين صغيرة جزر


بصلة مفرومة


ثوم مطحون


ملعقة صغيرة زبدة


بصل أخضر مقطع صغير


نص حبة فلفل رومي مقطع مرة صغير


ملح وفلفل أسود وكمون


بيضة واحدة


4 ملاعق بقسماط


الطريقة:


يوضع السمك في قدر يحتوي على الماء البارد ونضع فيه حبتين هيل-ونص جزرة-وبصلة صغيرة –وعود قرفة-مكعب ماجي ونتركه على نار خفيفة حتى تبدأ بالغليان حيث تترك 5 دقائق تصفى بعدها وتترك لتبرد



تقشر البطاطس والجزر ويغسلان ثم يبشران ويسلقان
5 دقائق على البخار (يعني تجيب قدر وتحط فيه مويا وتحط فوقه مصفاة فيها البطاطس والجزر )ويتركا حتى تبرد ( يمكننا الإكتفاء بالبطاطس دون الجزر)




935.jpg
936.jpg





937.jpg




يطحن السمك بالشوكة


938.jpg



يضاف البصلة المفرومة والثوم والبهارات والملح والزبدة




تضاف بعدها البطاطس والجزر والبصل الأخضر والفلفل الرومي والبيضة و4 ملاعق بقسماط وإذا حسيتوا إنها تحتاج شوية بقسماط نحط كمان ملعقتين




939.jpg

وتخلط مع بعض مزبوط




940.jpg




وتشكل بالطريقة اللي تعجبك أنا عاد نوعت وتغمس في البقسماط بس وتوضع في الثلاجة عشان تتماسك


941.jpg



تسخن كمية قليلة من الزيت في صينية غير لاصقة وتقلى الكفتة فيها من الناحيتين حتى تصبح ذهبية



942.jpg





943.jpg


وهنا صورة أقرررررب
944.jpg




و بالهنااء و الشفاء
 
عودة
أعلى