كيكة المكرونه باللحمه المفرومه ..

  • بادئ الموضوع بادئ الموضوع كول نار
  • تاريخ البدء تاريخ البدء

كول نار

Kurd Day Team

نحتاج الآتي ::::

481.jpg


طماطم مفرومه ناعم
ثوم طازج
جبنة موزاريلا مبشورة
جبنه رومي او بارميجانو مبشورة

482.jpg


لحمه مفرومه
زيت زيتون
زبده
مكرونه اقلام زي اللي في الصوره
وطبعا ملح وفلفل

الكميات انتي اللي هاتحديدها علي اد ما تحبي

483.jpg


اول حاجه نسلق المكرونه
في ماء مغلي عليه ملح وفلفل

نصفيها ونشطفها بماء جاري

وماتنسوش تحطوا شوية من زيت الزيتون في مية السلق عشان

المكرونه ما تلزقش في بعضها


484.jpg


في طاسه مناسبه نضيف اللحم المفروم ونقلبه دقيقتين علي النار مع الثوم المفروم

وملح وفلفل وملعقتين زيت زيتون

ونقلب لحد ما ياخد اللون البني

485.jpg


بعد كده نضيف الطماطم ونقلب كويس ونسيبها تتسبك علي النار حوالي 20 دقيقه

لحد ما قوامها يتخن

486.jpg


في الوقت ده نبدأ نقلب المكرونه
مع الجبنه الرومي المبشوره ومللعقتين زيده سايحه



487.jpg


ونرصها بالشكل ده في صينيه جوانبها ممكن تتفك

وطبعا ما ننساش ندهن الصينيه بالزبده الاول ونرش القاعده بالبقسماط

الناعم عشان تطلع بسهوله

488.jpg


بعد ما اللحمه تتسبك نبدا نرشها علي وحدات المكرونه
ونحاول نحشي


كل واحده باللحمه
كويس اوي

489.jpg


490.jpg


في الاخر خالص نحط الجبنه الموزاريلا علي الوش

بعد ما نرش الجبنه علي الوش

ندخلها الفرن اللي بنكون مسخنينهم قبل كده

نسيبها حوالي 10 او 15 دقيقه لح ما الجبنه تسيح و وشها يحمر

نفك جوانب الصينيه ونقدمها ساخنه وممكن لو فيه صوص لحمه متبقي يتحط جمبها

دا شكلها من فوق

491.jpg


ومن الجمب

492.jpg


493.jpg


ملحوظه :

شوفوا الاتنين الفاضيين دول الجبنه نزلت تحت لانهم ما كانو

ش محشيين كويس

عشان كده راعوا انكوا تحشوها كلها كويس


494.jpg



 
عودة
أعلى