Kurd Day
Kurd Day Team
اليوم جايبالكم وصفه سمعت عنها كتير انها بديل للبيك وجربتها وعجبتني
بس مش هغشكو واقول بديل انما اقرب شئ لنكهة البيك والمهم
انها بتستوي بدون قلق وبسرعه
فحبيت انقلها لكم ويارب تعجبكوا
وكمان طريقة الثوم وهي ممتازه
نبدا بالمقادير
1 دجاجه مقطعه 4 قطع مدعوكين ب واحدة تمر و 1 ملعقه ص صويا
ويضرب بالخلاط عدد 2 بيض 1 مكعب ماجي م ص كاتشاب م ص عسل
علبة حليب بوني 2 فص توم ليمونه م ص لكل من
(خردل - حليب بودر - فلفل اسود - كمون - قرفه ) م ك ملح
ينقع الدجاج بهدا الخليط حولي نصف ساعه ثم يتبل ب نصف كوب دقيق
ثم يوضع بالخليط السائل مره اخرى
ثم يوضع بخليط من البقسماط والكورن فليكس
ويفضل وضعه بالفريزر نصف ساعه
ثم نجهز قدر الضغط ونضع فيه زيت غزير ونرص الدجاج وهو بارد مهم جدا
نغلق القدر ونشعل النار ونتركه حوالي 5 دقائق بعد سماع الصفاره
ونغلق النار ونرفع زر البخار وبعد خروج البخار نفتح سريعا ونخرج الدجاج على ورق نشاف
الدجاج المستخدم كان 1100 جرام لو اصغر يقلل الوقت ل 3 دقائق
صدقوني استوي وكان طري جدا من جوه
انا اضفت معجون الشطه تحت جلد الدجاج قبل التتبيل ويفضل تشريح الدجاج على خفيف
ولكن لا تقلقو سينضج تماما
وبالهناء والعافيه
ولا تنسوني من صالح دعائكم
اتلرككم مع الصور
الخطوه الولى للتتبيل والنقع في الخليط السائل لم تصور ولكن اعتقد مفهومه
ولا تتخلصوا من السائل لاننا سنحتاجه مره اخرى للنقع بعد وضعه بالدقيق
بع دلك ممكن التخلص منها
هنا بعد النقع بالخليط السائل والتتبيل في الدقيق
ثم وضعها في الخليط السائل مره اخرى
ثم في خليط البقسماط والكورن فليكس
بعد خروجها من الفريزر
في الزيت البيارد
عند خروجها بتكون طريه في الاول ثم تنشف
من الداخل طريه جدا
الثوم بس سامحوني نسيت اصور الطريقه
نحمر 2 م ك دقيق تحمير خفيف بزيت غزير
ويخفف ب كوب حليب مثل البشاميل
ويضرب بالخلاط مع 2 فص ثوم و حليب مره اخري حسب السمك الي بترديه
وغالبا بيكون كوب ويتبل بقليل من الملح
وبالهناء والعافيه على قلوبكم
والى لقاء قريب ان شاء الله
منقوووووووووول
بس مش هغشكو واقول بديل انما اقرب شئ لنكهة البيك والمهم
انها بتستوي بدون قلق وبسرعه
فحبيت انقلها لكم ويارب تعجبكوا
وكمان طريقة الثوم وهي ممتازه

نبدا بالمقادير
1 دجاجه مقطعه 4 قطع مدعوكين ب واحدة تمر و 1 ملعقه ص صويا
ويضرب بالخلاط عدد 2 بيض 1 مكعب ماجي م ص كاتشاب م ص عسل
علبة حليب بوني 2 فص توم ليمونه م ص لكل من
(خردل - حليب بودر - فلفل اسود - كمون - قرفه ) م ك ملح
ينقع الدجاج بهدا الخليط حولي نصف ساعه ثم يتبل ب نصف كوب دقيق
ثم يوضع بالخليط السائل مره اخرى
ثم يوضع بخليط من البقسماط والكورن فليكس
ويفضل وضعه بالفريزر نصف ساعه
ثم نجهز قدر الضغط ونضع فيه زيت غزير ونرص الدجاج وهو بارد مهم جدا
نغلق القدر ونشعل النار ونتركه حوالي 5 دقائق بعد سماع الصفاره
ونغلق النار ونرفع زر البخار وبعد خروج البخار نفتح سريعا ونخرج الدجاج على ورق نشاف
الدجاج المستخدم كان 1100 جرام لو اصغر يقلل الوقت ل 3 دقائق
صدقوني استوي وكان طري جدا من جوه
انا اضفت معجون الشطه تحت جلد الدجاج قبل التتبيل ويفضل تشريح الدجاج على خفيف
ولكن لا تقلقو سينضج تماما
وبالهناء والعافيه
ولا تنسوني من صالح دعائكم
اتلرككم مع الصور
الخطوه الولى للتتبيل والنقع في الخليط السائل لم تصور ولكن اعتقد مفهومه
ولا تتخلصوا من السائل لاننا سنحتاجه مره اخرى للنقع بعد وضعه بالدقيق
بع دلك ممكن التخلص منها
هنا بعد النقع بالخليط السائل والتتبيل في الدقيق

ثم وضعها في الخليط السائل مره اخرى


ثم في خليط البقسماط والكورن فليكس

بعد خروجها من الفريزر


في الزيت البيارد

عند خروجها بتكون طريه في الاول ثم تنشف

من الداخل طريه جدا

الثوم بس سامحوني نسيت اصور الطريقه
نحمر 2 م ك دقيق تحمير خفيف بزيت غزير
ويخفف ب كوب حليب مثل البشاميل
ويضرب بالخلاط مع 2 فص ثوم و حليب مره اخري حسب السمك الي بترديه
وغالبا بيكون كوب ويتبل بقليل من الملح
وبالهناء والعافيه على قلوبكم
والى لقاء قريب ان شاء الله
منقوووووووووول