كول نار
Kurd Day Team

المقادير:
* كيلو لحم ضاني
* كيلو الا ربع بامية
*ملعقة وربع ثوم مفروم كبيرة
* زيت اوسمن للتحمير
* كوب كبير من عصير الطماطم
* حبتان طماطم مقشرة ومقطعة مكعبات
* 3 كوب من مرقة اللحم الضاني
ملح فلفل اسود وتوابل زى ما تحب
**الطريقة:-
يسلق اللحم الضانى نصف تسوية ويترك جانبا
نقوم بتجهيز البامية للطبخ بغسلها وتقليمها او
باميه (جاهزة مجمدة) تحمر
البامية بالسمن او الزبدة لمدة خمس دقائق على
النار وتترك جانبا ثم
نضع السمن فى الحله او فى الطاجن مباشرة لو
حبيتى ثم نضيف له الثوم
ويحمر
حتى يصبح ذهبى اللون ثم
نضيف له عصير الطماطم ويترك على النارحتى
الغليان
بعض الوقت ثم نضيف له مرقة اللحم الضانى ويترك
على النارمرة اخرى
ثم نضيف له الملح والفلفل الأسود وزى ما تحب
من التوابل
وبعد كدا نضيف الطماطم المقشرة و المقطعة
مكعبات وبعد 5دقايق
نضع به البامية المجهزة من قبل واللحمه
ويترك على
نارالبوتاجازحتى الغليان ثم يوضع بالفرن ويترك
حتى تمام النضج
وممكن تحطى على وش الطبق كسبرة خضرة
بتديها طعم تحفة
وصحة وعافية ..