الفطير المشلتت المصر ي وصل وبالخطوات المصورة

  • بادئ الموضوع بادئ الموضوع كول نار
  • تاريخ البدء تاريخ البدء

كول نار

Kurd Day Team
كوبين دقيق ابيض
120 جرام زبدة او مرجرين بدون ملح (تقدح علي النار)
ملعقة كبيرة سكر (ممكن ملعقة كمان اذا حبيتيها مسكرة )
بضع قطرات من الليمون

حوالي كوب ماء بارد او حسب نوع الدقيق
نصف ملعقة صغيرة ملح (اذا كانت الزبدة مالحة نستخدم ربع ملعقة صغيرة ملح)
(عندنا في مصر بنعملة بسمنة بلدي )
بس الزبدة العادية بتطلع حلوة برضة


الطريقة





في وعاء نضع الدقيق والملح ونعمل حفرة في وسطة نذيب السكر في الماء ونضيف الماء(حوالي كوب)
وبضع قطرات من الليمون (الليمون يجعل العجينة مطاطة)






لما تتجمع العجينة في الوعاء نكمل عجنها علي طاولة مرشوشة بالدقيق نعجن لمدة 5دقائق
بس مانكترش رش دقيق





الي ان نحصل علي عجينة ملساء طرية




نقسمها الي 10 او ثمانية كور بحجم البيضة تقريبا






نضع قليل من الزبدة المقدوحة علي الطاولة ونبلل ايدنا بيها ونفرد الكرة الاولي






نحاول فرد العجينة ارق مايمكن




وحتي نحصل علي ارق سمك ممكن نشدها باليد برفق من الاطراف وننتبة ان لا تتمزق






شوفو نستطيع ان نري لون الطاولة الان من خلال العجينة



 
رد: الفطير المشلتت المصر ي وصل وبالخطوات المصورة

72.gif


نضع قليل من الزبدة المذابة علي العجينة نطوي اطراف العجينة وكل مرة نضع قليل من الزبدة بين كل طبقة والاخري





ناخد الاطراف علي بعض وطبعا كل طية برشة زبدة



نفرد كرة عجين اخري كالسابق ونضع العجينة المطوية في وسطها




نكرر نفس الشيئ وفي كل طيه ندهن بالزبدة المذابة نكرر هذة الخطوات الي ان تنتهي كرات العجين(حوالي عشرة كرات)





في النهاية هنحصل علي عجينة بهذا الشكل






نقوم بفردها باليد في صينية بسمك عقلة الاصبع تقريبا



تخبز في فرن حار(220)درجة مئوية لمدة 20 دقيقة تقريبا في الرف العلوي او حتي تستوي






 
رد: الفطير المشلتت المصر ي وصل وبالخطوات المصورة

72.gif


تغطي فور خروجها من الفرن حتي (تعرق) وتطري لانها بتكون جافة شوية



ودة منظرها من الداخل عشان تشوفو الطبقات اللي اتشكلت

وبالهنا والعافية



 
هور يانعه في بساتين المنتدى نجني ثمارها من خلال الطرح الرائع لمواضيع اروع
وجمالية لا يضاهيها سوى هذا النثر البهي
فمع نشيد الطيور
وتباشير فجر كل يوم
وتغريد كل عصفور
وتفتح الزهور
اشكرك من عميق القلب على هذا الطرح الجميل
بانتظار المزيد من الجمال والمواضيع الرائعه
 
عودة
أعلى